top of page

Omdat een filmpje meer zegt dan 1000 woorden of zelfs 50 foto's. Tussen 20 en 25 november 2023 werd het 'Bois de Chantouant' aangeplant. Die hele (werk)week comprimeerde ik tot 5 minuten. Veel kijkplezier gewenst!

Bij een bosaanplantingsproject als dit hoort ook een naambordje. T.g.v. mijn pensioen kreeg ik het blauwe bordje van heel goede vrienden cadeau. Om het geheel wat te verstevigen, bevestigde ik het op een oude eikenplank.

IMG_4751-2.jpg
IMG_4750-2.jpg

Tom Galbrun is een jonge tuinman uit de streek met een groot hart voor de natuur. Hij draagt de biodiversiteit hoog in het vaandel, precies waarnaar ik op zoek was. Hij heeft het 'bebossingsproject' uitgetekend en uitgevoerd. Woensdag 2 augustus 2023 kwam hij al eens de weide verkennen, deed hij enkele interessante suggesties en gaf hij praktische tips over het onderhoud. Hij stelde ook nog enkele andere boomsoorten voor.

Dit is de keuze van de (inheemse) boomsoorten. Van sommige soorten werden dus twee exemplaren geplant.

JAN_2985-2.jpg

Sinds mijn pensioencafé op 31 maart 2023 werk ik aan mijn project 'Bois de Chantouant'. Toen ik in 2017 onze woning kocht in Centraal-Frankrijk (Parc Naturel Régional de la Brenne) en vaststelde dat er een weide van ca. 7000 vierkante meter bij hoorde (omheind met o.a. sleedoorn), wou ik er toch wel iets nuttigs mee doen. Waarom er dan geen bos(je) aanplanten? Een naambordje heb ik al en de eerste contacten zijn inmiddels gelegd. Hieronder kan je alvast een kort filmpje bekijken van de weide vanuit vogelperspectief. Op deze pagina kan je het project volgen.

Infobord_Bois_de_Chantouant-LR.jpg
bottom of page